Salát z citrusů

Salát z citrusového ovoce s čajovou zálivkou

I ranní ptáče si občas přispí. Moji pověstnou nespavost vystřídalo období, kdy do půl osmé nechci vědět o světě. Doufám, že mě probudí citrusy. Určitě jo, zaliju je čajovou zálivkou a běžím. Zkuste to! Je to jeden z nejlepších salátů, který se mi tuhle zimu podařil. A jestli vám čajová zálivka zní složitě, mrkněte na postup, je hotová jedna dvě! A mimochodem tenhle salát je zároveň i dezert, takže dvě mouchy jednou ranou! Hezký víkend!

Na 4 – 6 porcí
Doba přípravy: 20 minut

½ hrnku bio javorového sirupu
½ skleničky vody (120 ml)
3 lžičky dobré mleté skořice
2 lžičky černého sypaného čaje
1 snítka rozmarýnu
1 pomelo
2 pomeranče
2 grepy
1 červená hruška
½ granátového jablka
200 g hroznového vína
lístky meduňky

1. Nejdříve si připravím zálivku. Vezmu si větší pánev s vyšším okrajem a naliju do ní půl skleničky vody, javorový sirup, přidám mletou skořici, čaj a snítku rozmarýnu. Zapnu plotýnku na středně silný oheň a vše spolu svařím, občas směsí metličkou zamíchám. Proces trvá 7 až 10 minut. Když směs naberu na lžíci, musí po ní jen pomalu sklouzávat dolů. Hotovou zálivku nechám vystydnout.

2. Pak se vrhnu na ovoce. Citrusy si ostrým nožem vyměsíčkuju a dám je do velké mísy, pak přidám na plátky nakrájenou hrušku, přepůlené hroznové víno a zrníčka granátového jablka. Nakonec si vezmu malý cedník a zálivku přecedím přímo na salát. Ovoce jemně promnu se zálivkou a ozdobím lístky meduňky.

Salát z citrusů

Salát z citrusů

Salát z citrusů

Salát z citrusů

Salát z citrusů

Salát z citrusů

Salát z citrusů

Salát z citrusů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *